måndag 20 juli 2009

Textning och målning

Dynboxen som vi målade för en tid sedan ser lite naken ut och inspirerad av Annica med bloggen Home No1 tänkte jag försöka mig på att texta något.

Lådan har varit Mormors, så jag antar att den kommer ifrån deras lanthandel. Så det fick bli den loggan som finns på de kuvert och tändsticksaskar jag har kvar. Fast lite krusidulligare typsnitt =)

Lite större och lite mera till höger hade varit perfekt, men jag är nöjd ändå. Och lådan ser ju bra mycket roligare ut!
Det här var jättekul, så nu vill jag texta på allt *S*
Och Marcus har målat vardagsrumsbordet. Påsarna var inget vidare bra alternativ till droppskydd, och byttes ut ganska snabbt.

Vi var lite oroliga för att vi skulle ångra oss, men det hade vi inte behövt vara.
Det blev jättefint!
Funderar på att skrapa fram metallen som sitter precis under skivan....men inte idag.

Inredningsbutiken Shape ska lägga ner och hade 50% rabatt, så mattan är ett nyinköpt fynd.
Tappar jag pärlor på denna matta, är de borta för alltid =)

*

Alla som känner mig vet att jag tycker att igelkottar är lite obehagliga (läs: är skiträdd). Speciellt som de som bor hos oss inte är det minsta rädda, utan rätt var det är sitter den en lite j..kel bredvid mig och solar.

Men nyss fick jag se att den satt fast med ena benet i fotbollsmålet som vi har i trädgården, och då tyckte jag faktiskt lite synd om den. Bad Simon hjälpa, men den blev så rädd att den kurade ihop sig med ben och garn och hela faderullan. Min hjälp är inte att räkna med, så nu sitter vi och väntar på att Marcus ska komma hem ifrån affären.

Jag gav den lite grädde och såg till att den fick hjälp, men där tar det stopp. Nästa gång jag ska ut i spåret är det fotbollsskor på igen.

Nävars...ni förstår att jag skojar vá? Men jag går helt klart över till andra sidan vägen.


söndag 19 juli 2009

Quiltat täcke

Ett quiltat täcke har jag önskat länge, men tyvärr är de ju så hemskt dyra. Men då får jag väl sy ett själv då, tänkte jag! Hur svårt kan det vara?


Jag har en massa tyg liggandes, men ville inte slösa pengar på vadd förrens jag visste hur det skulle bli. Så jag började med ett färdigt täcke i hiskeliga färger.

sydde på ett nytt tyg och sedan sömmar kors och tvärs, och nu förstår jag precis varför de är dyra! Och varför påslakanet uppfanns!

Visst, det var första gången och det blev inte värre än att jag kunde vika fadäserna inåt vid fotografering =)
Känner jag mig själv rätt syr jag tills jag sytt ett helt täcke utan fadäser och svordomar.
För jag tycker ju att de är så mysiga och visst ser det bättre än innan?

onsdag 15 juli 2009

Ett fantastiskt hus


Vi var och hälsade på hos kompisar som bor i ett helt otroligt fint hus

Byggt 1916

Huset har flera entréer, men jag tror att detta är huvudentrén =) Här gick vi in i alla fall



och hamnade i denna pampiga hall


Kristallkronan är arvegods
Bakom dörren i matrummet finns kassaskåpet kvar sedan huset byggdes, och inuti ligger orginalritningarna. Sådana detaljer gillar jag.

Vardagsrummet

Kameran hade jag glömt hemma det gick inte att få plats med någon helhetsbild av köket i mobilen. Det blev förresten inga bra detaljbilder heller....jag fick inte till det den dagen.

Men jag ville visa de fina luckorna ifrån Falerumkök. Om man tittar noga ser man att de går ända upp i taket är är med kryss och belysning längst upp. Fiint!

Skåpet och balkongdörren är orginal och står kvar där serveringsgången fanns innan renoveringen
även denna toadörr är orginal

Trappen upp..

På övervåningen finns sovrum, tv-rum och en massa roliga skrymslen som det finns i gamla hus. Men tyvärr blev det inga bilder att visa därifrån.
Förutom på ännu en jättefin öppen spis på hallen som fungerar som tv-rum

Vårt lilla radhus känns jättelitet nu =)

fredag 10 juli 2009

G:a Linköping

Barnen och jag gjorden en snabbvisit i G.a Linköping förra lördagen. Vi var på Ragnar Dahlbergs café och köpte glass och sedan strosade vi runt lite.

En helt otoligt mysig plats även om det var hemskt mycket turister just denna dag.

Personalen i affärer o banken osv var tidsenligt klädda och små tanter med hucklen och äggkorg sprang omkring. Väl värt ett besök om ni har vägarna förbi.




Torget med sina mysiga butiker


Lanthandeln



Banken





inga nymoderniteter här inte.

De privatpersoner som bor här måste tänka på vad de visar utåt. Inga plastmöbler i trädgården eller plastkrukor i fönsren. Så var det i alla fall för typ 10 år sedan när jag jobbade på Värdshuset i G.a Linköping.

Detta hus är skänkt ifrån...äh, kommer inte ihåg, men det står på skottkärran nedan. Huset är i alla fall obebott så att man får gå in och se hur det såg ut i husen förr.
Vill ha.....



en innergård




Kanske värdens gladaste polis!


*

Friluftsteatern håller också till här, men har uppehåll just nu. Förhoppningsvis är det fint någon dag nu på semestern så att man kan göra ett besök när det drar igång igen.
Ronja Rövardotter är det som spelas i år och ska vara kanon, enl dem som hunnit dit

Ha en riktigt skön helg!


måndag 6 juli 2009

Nu är det inte långt kvar

Man och barn går hemma och deppar i regnet och jag jobbar veckan ut för att sedan få två veckors semester. Men bara en av dem ihop med Marcus.
Men det gör ingenting, för vi har något att se fram emot.
Alcudia....

Egentligen vill jag ju absolut inte att det ska bli September ännu, men ändå.

Det är första gången vi åker på solsemester hela familjen och för barnen blir det premiär.

Det ska ju bli så kul, spännande och framför allt lyxigt skönt!


fredag 3 juli 2009

I trädgården

Nu är det både regn och åska, men visst har det varit sköna dagar? Nu är det bara en vecka kvar till 2 veckors semester. Hoppas solen hittar tillbaka.
*
Idag fick jag gå akut till tandläkaren. Har haft ont i ett par veckor men varken jag eller plånboken är speciellt förtjust i att gå dit, så jag bad en bön att det skulle gå över av sig självt. Det gjorde det inte utan slutade med en rotfyllning!
Det gör så fruktansvärt ont efteråt, så ikväll är jag inget roligt sällskap. Det var inte värt 1400 kr kan jag säga. Det värsta är väl att det inte är klart, utan jag måste dit om 6 veckor igen. Och då blir det dubbelt så dyrt!
*
Simon fyllde 7 år i torsdags, och eftersom han inte är speciellt förtjust i tårta fick han välja vad vi skulle bjuda på. Marcus och han åkte och handlade och det blev inget kondisbröd direkt =)

Jag är en sådan där som tycker att allt ska vara på ett speciellt sätt...lite traditionell alltså. Och på kalas ska det vara tårta! Nu har jag ju fått backa där då tycker jag ändå att man ska lägga upp glassen lite fint. Men jag orkade verkligen inte anstränga mig för i den värme som var hade den smält på två minuter.....och det var nog ingen som brydde sig heller.
Förutom Marcus som undrade vad som hänt om han serverat glassen så? Det vill han nog
inte veta....
mysiga bilder. Farmor och Tilda har något visst ihop...kanske för att Farmor både pratar och lyssnar på henne bättre än mig. Jag tar mig liksom inte tid.
Det gäller Farfar och Simon också...de tillbringar mycket tid i Farfars verkstad och förhoppningsvis är det lika inspierande för Farfar som vi vet att det är för Simon.

mitt livselexir, tyvärr. Får i mig alldeles för många koppar om dagen.
Kanske för att muggen är så god att dricka ur?


*
Av okänd anledning har jag lyckats få till många fina rosor. De fanns när vi flyttade hit, men jag har flyttat runt på de flesta, klippte dem hårt och planterat hej vilt. Ganska misshandlade alltså, men nu har jag låtit dem vara ett år och de är helt underbara denna sommar.
Jag önskar att jag visste vilka sorter de är, men tycker att allt i Rosboken stämmer in på dem.

vita rosor är det finaste jag vet.



En vit och en rosa ros som växt in i varandra. Klicka på bilden så ser du..

humlan gillar dem också

utanför altanen trängs nog fem rosensorter tror jag. Både busk, kläng och krypros. Det blir så ombonat och lummigt när de växer in mellan spjälorna, tycker jag



denna klättrar runt en glugg i altanen. Men tänkt om det inte är en klätterros? Den kanske bara är lång och gänglig för att jag inte klipp den!?

den här busken visade jag er innan den blommade. När första regnet kom häromdagen tappde den tyvärr bladen, men om jag är duktig och klipper bort blommorna kan det komma nya


när jag läste om New Dawn tänkte jag att den var den här sorten, men enl grannen som var här när den planterades är det inte det.
Någon som vet?