söndag 27 september 2009

Shoppinghelg


På semestern kom jag in i en läsperiod som inte riktigt vill släppa. Nu har det gått så långt att jag läser istället för att titta på TV innan jag ska sova =) Men min lilla bordslampa är inte mycket till läsljus, så äntligen fick jag en anledning att köpa den lampa jag sneglat på på IKEA. Men valde jag rätt färg? Vitt är ju himla snyggt också!

Orkidén såldes ut för 59 kr (ord 299 kr). Egenligen är jag inte jätteförtjust i dem...de är jättefina hemma hos andra, men här tappar de blommorna direkt och så är det två pinnar kvar. Vi föredrar något yvigare blommor. Trots det köper jag en varje gång de är så här billiga. Konstigt!

Böcker behövde jag också!
Då jag har Liza Marklunds andra böcker inbundet, ville jag ha den senaste också.
Eftersom den kommit ut på Pocket, kommer det inte flera inbundna förrens till rean om de ordinarie tar slut. Men tjejen i bokhandeln pep iväg och kom tillbaka med en inplastat bok som det stor Läslust på. Jag förstod inte riktigt om den hyrts ut av just dem, men den var i alla fall begagnad. 49 kr och hur fin som helst!!
Visst är det något visst att slå upp en ny bok, men när man läser mycket blir det dyrt.
Att låna på Bilblioteket kan också bli dyrt om man har minne som en guldfisk.

Det här är en mysig bok med lite tips och idéer.
Trots alla inredningstidningar med jättefina bilder, var det ifrån denna bok jag fick lite aha-idéer som passar vårt hem.
Så imorgon ska vi möblera om!

På FACE fick jag hjälp med Ögonskugga.
I 42 år har jag köpt kläder och smink i varma färger, och så säger människan att jag är kall! Hon var inte envis, men påpekade vänligt att jag passade väldigt bra i de svarta kläder jag bar...och svart är ju ganska kallt.
Efter att hon målat ögonen i kalla jordfärger, är jag överbevisad.

Kläderna i garderoben då? Mycket varma färger förutom svart. Jag måste nog byta ut dem med!? Ja, inte mig emot!!

Behöver jag säga att Marcus inte såg någon som helst skillnad? Men han tillade snabbt att det var jättefint =)


torsdag 10 september 2009

Ute i naturen

I våras stöttade vi upp vårt sneda lilla Äppleträd, och det tyckte det tydligen om! Istället för små maskätna kart som barnen spelade tennis med, har vi faktiskt fått jätefina äpplen!

Även Plommonträdet vi satte i höstas har fått rikligt med frukt. Tyvärr har trädet bara tre grenar...alltså det ser ut om ett kors!! För att de inte skulle gå av, fick vi ta in frukten innan de var helt mogna. Får nog läsa på lite om beskärning, tror jag.

Vindruvorna växer, men hinner alldrig bli mogna innan frosten tar dem. Men man vet aldrig...

Tilda och jag var ute i skogen i tisdags för att plocka Ljung till en krans! Det är så fint med all mossa

Ljungen var nästan överblommade...men den ska väl torka förr eller senare ändå?


mycket bär fanns det...och svamp med enl de personer vi mötte. Men dem hittade inte vi



Tyvärr blev Tilda sjuk på natten, så kransarbetet kom av sig. Gjorde den färdig idag, men blommorna var ju inte mindre överblommade =)
Var tvungen att prova med en Rönnbärskrans också...varför nöjer jag mig aldrig med EN sak? Nu kan jag ju inte välja, och jag är hemskt dålig på att slänga saker!


Jag lägger den där, så länge.....

Har gjort en födelsedagspresent också!
Jag gillar verkligen krukan och skulle hemskt gärna behålla den. Man kanske skulle ge bort en krans istället *s*

*

Tilda blev som sagt sjuk...39,6 i feber. Nu är den nere i 38,7 så det går ju åt rätt håll. Hon har inte ont i kroppen, och med febernedsättande blir hon piggare och får lite aptit. Då kan det väl knappast vara Svininfluensa, eller? Influensor blir man ju däckad av normalt sett.
Spelar ingen roll egentligen, då hon som sagt är bättre. Men jag undrar om mina arbetskamrater låter mig följa med på After Work imorgon kväll? Bäst att ringa och fråga...
Hoppas ni mår bra!?
Mia

söndag 6 september 2009

Hemma igen!

Nu är vi hemma ifrån en helt underbar resa.
Allt var bättre än förväntat, utom vädret. Men fyra dagars sol fick vi i alla fall.
Med All Inculusive kom vi billigt undan och slapp jaga bra matställen. Visserligen buffé, men det serverades olika rätter varje dag, så det var ingen risk att vi tröttnade.
Hotellet var ett familjehotell, så där fanns nog lika mycket barn som vuxna. Perfekt då barnen snabbt träffade nya kompisar och därmed krävde noll stimulans av oss. Ibland fick de det ändå, men det var inte jättepoppis!

Tre pocket gick åt till mig i en av dessa sängar. Barnen föredrog hotellpoolen, för havet var för salt!! Marcus låg mest på en luftmadrass i vattnet. Lite träning hann han förstås med också (!) Men vi sågs till måltiderna =)

Hittade detta längst ner på en sådan där meny på olika språk. Undrar om det var en Östgöte som skrivit?


En affär helt i vitt. Jättefina kläder, men jag föll för parasollet, förstås!

Imorgon ska jag gå upp kl 05.30.....fattar inte hur jag ska klara det!? Kanske skulle underlätta om jag går och lägger mig *s*.
Ja, det gör jag. Godnatt!