söndag 25 oktober 2009

En ruskig helg


Det är verkligen höstigt nu! Jag gillar det faktiskt, men brukar bli lite melankolisk. Just i år har det hänt så mycket i både mitt liv och min närhet, att jag inte hunnit tänka på det. Och då är hösten skön!


I fredags kväll när jag kom hem, möttes jag av ett ruskigt grin, gjort av man och barn.
Den lyser jättefint i mörkret.




Jag går gärna i blomsteraffärer även om jag inte är på jakt efter något. Det ger mig inspiration, energi och doftar helt underbart. Senast råkade jag få syn på denna kruka, och den var för fin för att bara gå förbi. En typisktmigkruka!


Nu springer jag runt med den hemma....det finns egenligen ingen plats för den. I alla fall inte en plats där den syns, och det är är klart att jag vill att den ska.
Det var inte länge sedan jag rensade bort en massa för att det inte skulle se så plottrigt ut. Nu måste jag rensa bort något mera, för den SKA få plats.
Är det något jag har svårt för så är det att välja bort saker....det och att slänga blommor som inte är tvärdöda.


Undrar om det finns terapi får sådana fobier?
Den här bild satt i kameran, och är tagen av Simon. Han fick testa kameran en dag och tog på allt han såg =) Just denna bild blev jättebra tycker jag....det ser så lummigt ut.
Förmodligen för att han är en halvmeter hög och står i häcken med en buske precis brevid sig när han fotar. Men ändå!!

*

Nu har jag tillbringat hela lördagskvällen framför datorn. Dags att göra nytta!


Hej hopp!!

söndag 18 oktober 2009

Mina projekt,ja..

Jag hade glömt (läs förträngt) att jag skulle visa vad jag pysslade med, tills Jenny Ringblomma påminde mig =)
Idén fick jag ifrån boken jag visade i tidigare inlägg. Slutresultatet där var så otroligt fint....och det kanske mitt nästa försök blir också. Skam den som ger sig...
Jo, min svärfar gav mig en jättefin guldfärgad ängel , som jag ville ge lite antikfinish.
Här håller jag på att måla den med vit färg blandat med vit krita, för att den ska få lite struktur.
Efter det gneds den in i antikfärgat möbelvax.


Och resultatet blev en ängel med otäcka koppor!!

Jag krossade inte kritan tillräckligt.

Men på långt håll är den jättefin och får därför stå ovanpå vårt nymålade TV skåp.
Tyvärr är det inget fel på vår gamla tjock-TV, så det finns ingen anledning att byta. Men det är hemskt irriterande att de övre luckorna inte går att stänga helt!!

*

Idag har vi varit på IKEA och där är Julsakerna redan framme!!

Jag gillar julen, men måste vi skynda på tiden? Den går ju tillräckligt fort ändå....och hösten kan väl få sin tid med sina vackra färger? Hm....får nog hålla mig ifrån affärerna ett tag.


Mia

söndag 11 oktober 2009

Nattens skapelser

Smycken kan jag göra närsom, men tavlor gör jag nästan alltid en lördagnatt när jag Marcus jobbar och barnen sover. Igår natt kom skaparlusten något sent. Närmare bestämt 23.30.... och det är lite saker som ska fram. När kl var 04 tvingade jag mig själv att plocka ihop, men jag hade gott o väl kunnat vara uppe längre om jag fått sova hela dagen idag =)
Jag har gjort det sista idag och är jättenöjd!

Silverark var inköpta för att göra om en guldspegel, men jag fegade ur och använde det till tavlorna istället. En chablonkrona var också inköpt till kudden nedan, men funkade ju lika bra här.
Tur att jag inte gav mig på spegeln, för det var inte lätt att handskas med metallarken. Tavlorna däremot behöver ju inte bli perfekta.

Det första jag gjorde imorse var att förklara för vår konstnärliga son att det bara är jag som får måla på kuddarna!!
Han har redan målat om en soffa, för vi hade inte sagt att han inte fick det....
*
Nu ska jag åka med Susanne till Unnerstad Gård, vilket är en mardröm för plånboken. Hoppas på att hitta en present snabbt och sedan slänga sig i bilen igen. Mmmm....säkert!!


tisdag 6 oktober 2009

Förvandlingar

Klaffen har stått i vårt vardagsrum i 11 år och innehåller glas, proslin och silver. Inte jättepraktiskt och nu är den dessutom sprängfylld. Det blir liksom inte att man använder det som står därinne. Det är Marcus konfimationspresent och det är hans pappa som restaurerat den, så en ommöblering satt hårt inne.
´
Men nu är det gjort!
Linneskåpet fick flytta in ifrån sovrummet.
Bättre, eller hur?

Detta skåpet står på motsatt vägg i vårt avlånga v-rum och är just nu under vitfärgsförvandling. Detta är inget gammalt antikt skåp som vi håller på att förstöra, utan ett betsat furuskåp. Men jättepraktiskt att stänga in TV:n i.

Gissa vad jag gör här då....



man behöver krita och mortel

färg och vax

Jag ska visa när det blir färdigt. Om det blir bra!