onsdag 25 november 2009

Känner ni doften?


Tilda och jag har bakat lussekatter, och huset doftar himelskt.
Och jag som inte får äta *snyft*
Men de har lovat att spara åt mig =)

Istället för att fika, fixade jag lite med Hyacinter

Den här lilla ängeln får sitta med varje December.

Det är så kul och tacksamt att göra dessa arrangemang, men man får ju inte plats med hur mycket som helst. Som tur är hinner de ju slå ut innan jul, så jag hinner göra flera.

Bilderna blir inte jättebra så här års...blixten gör sig liksom inte på bild. Allt ser ljust och blekt ut. Eller är det fotografen som borde gå en kurs kanske?

*

Funderar på att göra julgodis imorgon.

Eller en ny krans med mossa och pärlor till dörren. men Mosshjärta eller Mosskrans är frågan?

Kram

Mia

lördag 14 november 2009

Eucalyptuskransar


Det är så fint med Eucalyptuskransar, så jag tänkte försöka mig att göra två stycken till vårt TV-skåp.

Men de här ser inte ut som de jag sett....bladen brukar vara runda och stora. Tänkte inte på det förrens jag kom hem och ändå frågade jag i blomsteraffären. Om man tar i bladen så doftar det Eucalyptus, så det kanske finns olika sorter.

de ser ut att hänga lite snett pga att dörren inte går att stänga. Däremot är de olika stora, vilket jag försöker att inte hänga upp mig på. Det går sådär men nu är de torra och går inte att göra om, så det är bara att öppna dörrarna så slipper jag reta mig =))

*

Funderar på att gå ut i skogen och hämta mossa och göra ett hjära med pärlor till ytterdörren. Förra året drog fåglarna ut pärlorna och käkade upp mossan när den torkat lite =) Kanske skulle köpa ett färdigt fuskmosshjärta i år, men det luktar inte lika gott!


På tal om pärlor. Vid lunchen idag tände vi ljusen på bricka. Efter maten skulle jag hämta något vid datorn och sedan sätta mig igen, men råkade fastna här på bloggen. INTE BRA. Telefonen ringde och när jag skulle hämta den i hallen såg jag ett starkt fladdrande sken i köket.

Hela den stora ljusstaken stod i höga lågor. Sjäva ljusstaken brann inte utan det var pärlorna som brinnande smältes och rann ner. Det var bara att blåsa ut, men jag törs inte tänka på vad som hänt om inte Marcus ringt just då!

Tänk att man måste få sig en läxa innan man lär sig något som faktiskt är så självklart som att släcka ljusen.

torsdag 5 november 2009

Tildas rum


Tilda gillar inte gamla saker!

Synd, men det gjorde inte jag heller som 9-åring. Så nu ska det in lite nya möbler och de gamla ställs undan så länge. Passar på att visa lite fina grejer...



en loppisstol och en gungstol restaurerad av farfar Uddo...flera gånger då den lever hårt

Klaffen stod i min Mormor och Morfars sommarhus, och där satt jag ofta när jag var liten. Däri fanns det pennor och sådana där suddigum med blått papper runt om. Och jag tog säkert hem dem i takt med att han fyllde på är jag rädd! Barnens farfar har sedan målat om den. Stolen har aldrig passat, men fyllt sin funktion =) nu blir det IKEA stol

Byrån var från början helvit och kommer ifrån min Farmor och Farfar, och målades om av barnens Farfar till Tilda
Kolla beslagen!
ínte gammal men söt ändå

ett litet skrin ifrån min Mormors syster
Tyra

Av en kompis till mig fick Tilda en liknande ängel vid födseln. Den gick i golvet och jag blev lite skärrad, hormonstinn och skrockfull som jag var...en skyddsängel som gick i kras!! Jag köpte denna och den gick också i golvet! Vågade inte slänga utan limmade ihop. Hellre en skyddsängel som är naggad i kanten, än ingen alls.


Imorgon är det fredag! Tjoho.....